SALDO CHECKER Bekijk nu uw saldo

MEER OVERWIJNCARD

Geef jij wel eens een fles wijn cadeau? En vind je het ook lastig de keuze te maken voor een ander?

Meer over Wijncard

WIJNCARD VERKOOPPUNTEN

Vind het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Winkels

DIRECT ONLINEWIJNCARD KOPEN

Koop hier direct online een Wijncard als cadeau.

Alle online winkels

WIJNCARDINLEVERPUNTEN

Heb je een Wijncard gekregen? Klik dan hier om te zien waar je de Wijncard kunt inwisselen.

Online wijn bestellen

FAQ

Waar kan ik de Wijncard kopen?
In de Wijncard webshop kun je een Wijncard bestellen met een bedrag naar keuze vanaf € 7,50 met een bijpassende verpakking en eventueel cadeau erbij. Daarnaast is de Wijncard verkrijgbaar bij de V&D, cadeaukaart.nl en giftcards.nl. Zie 'Wijncard verkooppunten' voor meer informatie. 

Waar kan ik de Wijncard inleveren?
De Wijncard cadeaucard is verkrijgbaar in diverse waardes en inwisselbaar op www.qeuze.comwww.voorwijnig.com en www.smaakvoorwijn.comHet eventuele verschil tussen het Wijncard tegoed en het werkelijk te betalen bedrag van de bestelde goederen in een webshop kan worden bijbetaald via iDeal, Visa, Mastercard of Maestro.

Hoe kan ik het saldo en/of de vervaldatum op mijn Wijncard controleren?
Via de saldochecker kan het saldo en/of de vervaldatum van de Wijncard gecontroleerd worden aan de hand van het 19-cijferige kaartnummer.

Hoe kan ik betalen met de Wijncard?
De Wijncard is eenvoudig te gebruiken als betaalmiddel bij de aangesloten webshops. Bij het uiteindelijke betaalscherm vink je de keuze 'met Wijncard' betalen aan. Op de achterzijde van de kaart staat een 19-cijferig kaartnummer die in het aangegeven veld ingevuld kan worden. Als laatste veiligheidscontrole vul je de pincode in. Deze pincode kun je vinden achterop de Wijncard onder de kraslaag. Een evt. restant bedrag kan worden voldaan met iDeal of Creditcard.

Ik heb een Wijncard met 19 cijfers, hoe kan ik betalen?
De nieuwe Wijncard kunt u momenteel inwisselen op www.qeuze.comwww.voorwijnig.com en www.smaakvoorwijn.com.

Qeuze.com:
Stap 1. Op www.qeuze.com kiest u het product dat u wilt bestellen en gaat naar het betaalproces
Stap 2. Vink bij punt 3 ‘Betaling’ Wijncard cadeaubon aan
Stap 3. Vul al uw gegevens in en klik op ‘plaats uw bestelling’
Stap 4. U komt in het gedeelte waar u de betaalmethode nogmaals kunt aangeven
Stap 5. U kiest daarna voor type cadeaukaart: Wijncard en kunt de 19-cijferige code en de code onder de kraslaag invullen
Stap 6. Een evt. restbedrag kunt u met Ideal betalen

Voorwijnig.com:
Stap 1. Op www.voorwijnig.com kiest u de wijn die u wilt bestellen en gaat naar het betaalproces
Stap 2. Vink bij punt 3 ‘Betaling’ Wijncard cadeaubon aan
Stap 3. Vul al uw gegevens in en klik op ‘plaats uw bestelling’
Stap 4. U komt in het gedeelte waar u de betaalmethode nogmaals kunt aangeven
Stap 5. U kiest daarna voor type cadeaukaart: Wijncard en kunt de 19-cijferige code en de code onder de kraslaag invullen
Stap 6. Een evt. restbedrag kunt u met Ideal betalen

Smaakvoorwijn.com:
Stap 1. Op www.smaakvoorwijn.com kiest u de wijn die u wilt bestellen en gaat naar het betaalproces
Stap 2. Vink bij punt 3 Betalen Wijncard (de nationale wijnbon) aan
Stap 3. Klik op plaats uw bestelling 
Stap 4. U komt in het gedeelte waar u het kaartnummer kunt invullen; klik op de groene pijl (Gift card)
Stap 5. U kiest daarna voor Wijncard en kunt de 19-cijferige code en de code onder de kraslaag invullen
Stap 6. Een evt. restbedrag kunt u met Ideal of een andere betaalmogelijkheid betalen

Ik heb een Wijncard met 16 cijfers. Hoe kan ik betalen?
De oude Wijncard voorzien van 16 cijfers is sinds 1 januari 2015 geen geldig betaalmiddel meer. Begin 2013 zijn wij overgegaan naar een nieuwe Wijncard. Deze kaart heeft 19 cijfers in plaats van 16. De oude Wijncard voorzien van 16 cijfers was geldig en in te leveren op Smaakvoorwijn.com tot en met 31 december 2014. 

Hoe oud moet ik minimaal zijn?
Je moet minimaal 18 jaar zijn om te kunnen bestellen.

Wat is iKassa?
iKassa is gemakkelijk en betrouwbaar betalen via iDeal of met creditcard (Lees ook ‘Wat is iDeal?’).

Wat is iDeal?
iDeal betekent vertrouwd, veilig en gemakkelijk online afrekenen. iDeal is het systeem dat direct verbindt met de internetbankierprogramma’s zoals ABN AMRO, Fortis, Postbank, Rabobank of SNS Bank. Tijdens de transactie bevind je je dus in de bekende internet betaalomgeving van je eigen bank (Surf voor meer informatie naar www.ideal.nl).

Kan ik ook betalen onder rembours?
Je kunt betalen middels 'After Pay', deze betaalmethode zorgt ervoor dat het bedrag pas van je rekening wordt afgeschreven indien je het pakket in ontvangst hebt genomen.

Kan ik met een digitale acceptgiro een online bestelling betalen via AfterPay?
AfterPay voert voor Wijncard.com het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat u een digitale acceptgiro van AfterPay via e-mail ontvangt om het gekochte product te betalen. U kunt bij Wijncard.com betalen met een digitale acceptgiro tot een bedrag van € 50,- als u voor de eerste keer betaalt via AfterPay. Bent u al bekend bij AfterPay dan kunt u betalen tot een bedrag van €150 . Ter goedkeuring van uw verzoek om te betalen met acceptgiro voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in haar privacy statement. Mocht onverhoopt uw verzoek tot betaling met acceptgiro niet geautoriseerd worden, dan kunt u natuurlijk het aan te kopen product betalen met een andere betaalmethode. U kunt bij vragen altijd contact met AfterPay opnemen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het consumentendeel van de AfterPay website. Voor het gebruik van AfterPay wordt € 1,25 in rekening gebracht.

Hoe verloopt de verzending?
Bestel je de Wijncard, dan wordt deze binnen 1 à 2 werkdagen verzonden via PostNL. Ook als je de Wijncard direct naar de ontvanger laat versturen, geldt deze termijn.

Worden er verzendkosten in rekening gebracht?
De verzendkosten voor het verzenden van een Wijncard bedraagt € 2,95. Bestellingen bij Wijncard.com worden uitgevoerd door PostNL. In verband met de veiligheid moet je tekenen voor ontvangst. De verzendkosten vind je apart vermeld op het overzicht van de bestelling. Afhalen is helaas niet mogelijk.

Zijn de getoonde productprijzen inclusief BTW?
De getoonde productprijzen zijn inclusief BTW.

Wat is het herroepingsrecht voor producten?
Het herroepingsrecht is in het leven geroepen om je als consument te beschermen en een extra bedenktermijn te verschaffen. Je hebt als consument een bedenktermijn van 14 kalenderdagen gerekend vanaf ontvangst van het product. Je kunt gedurende deze termijn het product zonder opgaaf van reden retourneren. Wij verzoeken alle retouren altijd aan te melden via helpdesk@wijncard.com. Na 14 dagen wordt de onderstaande retourprocedure gehanteerd. Kijk voor meer informatie bij onze algemene voorwaarden artikel 6.

Wanneer mag ik een aankoop retour sturen?
Bij een beschadigde, maar niet gebruikte Wijncard kan de klant verzoeken de Wijncard te laten vervangen door een gelijkwaardige van saldo voorziene cadeaucard. De beschadigde Wijncard dient door de gebruiker opgestuurd te worden naar het retouradres met het volledig ingevulde retourformulier. De verzendkosten van zowel de retourzending als de verzending van de nieuwe Wijncard komen voor rekening van Wijncard.

Voor eventuele bijproducten gelden de volgende regels:
* Alleen courante wijnen in originele verpakking kunnen worden geaccepteerd.
* Alleen onbeschadigde flessen en volle dozen komen in aanmerking.

* Alle retouren moeten in de oorspronkelijke- of voor transport geschikte verpakking worden aangeboden.

* Alle retouren moet voorzien zijn van de originele of kopie factuur en het volledig ingevulde retourformulier.

Na akkoord worden de kosten van het product binnen 14 dagen retour gestort. Indien het gaat om een aangebroken fles zullen alleen de kosten van het product vergoed worden. Indien de fles ongeopend is zullen ook de verzendkosten heen vergoed worden. Kosten voor het retour zenden naar Wijncard zijn altijd voor rekening van de consument. 

The Winecard BV
Postbus 50
3454ZH De Meern

Wat als een product kapot is?
Mocht je bestelling tijdens het transport beschadigd zijn, meld dit dan zo snel mogelijk na levering via helpdesk@wijncard.com en stuur het beschadigde product inclusief het meegeleverde 'Retourformulier' retour naar:


The Winecard BV

Postbus 50
3454ZH De Meern

Kan ik een bestelling annuleren?
Je kunt een bestelling annuleren tot 24 uur na het plaatsen hiervan via helpdesk@wijncard.com.

Hoe lang is een aanbieding en/of actie geldig?
Aanbiedingen en acties zijn alleen geldig op de tijd die staat aangegeven bij de actie, of wanneer de actie op de site besproken staat. Indien deze niet meer afgebeeld staat, is de actie automatisch komen te vervallen. Afwijkingen op acties zijn alleen bindend als deze door Wijncard schriftelijk zijn aangegeven.

Hoe lang is een Wijncard geldig?
De Wijncard is maximaal 2 jaar geldig. Op restanten is restitutie niet van toepassing. De Wijncard is niet opnieuw te gebruiken. De Wijncard kan geblokkeerd worden bij verlies en diefstal. De Wijncard is niet inwisselbaar voor geld. De Wijncard geeft onder geen enkele voorwaarde rente over het tegoed. Elke Wijncard heeft een uniek nummer.

Ik heb een andere vraag en/of klacht, waar kan ik terecht?
Alle vragen en eventuele klachten kun je kenbaar maken via helpdesk@wijncard.com. Wijncard zal de klacht zo spoedig mogelijk trachten op te lossen, doch uiterlijk binnen 14 dagen. Een vraag of klacht over een product, dienst of de service van Wijncard kan eveneens worden gemeld bij de Nederlandse Thuiswinkel organisatie. Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil.

Wat zijn de zakelijke mogelijkheden van Wijncard.com?
Wijncard.com heeft interessante en unieke mogelijkheden voor het bedrijfsleven. Denk aan spaarprogramma’s voor klanten of medewerkers, aan de Wijncard als bonus, geschenk of give-away. Mail voor meer informatie of concrete vraag naar info@wijncard.com.